Mai precis, șeful Poliției Sighet, domnul comisar B., într-un moment de foarte bună dispoziție, i-a promis ofițerului L. sprijin în vederea unei avansări pe o funcție importantă. Dar în ziua următoare, după ce și-a revenit din mahmureală, șeful a uitat de promisiune și a avansat în funcție pe altcineva, pe ofițerul T., despre care domnul L. zicea că a oferit mai mult... devotament.

Din păcate explicația între cei doi polițiști a survenit într-un moment cam nepotrivit, deoarece șeful tocmai servise ceva ca să se dreagă. Așa se face că omul s-a enervat și s-a apucat să-l bată pe L. la modul profesionist, întocmai cum a învățat pe vremuri, în tinerețe, la Școala de subofițeri de Miliție.

Adică, nemaisuportând reproșurile subordonatului, milițistul șef s-a ridicat brusc de pe scaun și i-a aplicat lui L. o lovitură prin surprindere, un croșeu de dreapta cu care l-a nimerit pe challenger la carotida stângă și l-a făcut K.O. din prima lovitură. Astfel domnul ofițer L. a pierdut dintr-un foc și meciul și horinca dată în avans, bașca – vorba lui Caragiale – onoarea nereperată.

Domnul L. și-a scos un certificat medical, dar deocamdată nu vorbește și nu mișcă nimeni nimic în front pentru că, după cum se știe, în astfel de instituții șefii au întotdeauna mari posibilități de a-i reduce pe oameni la tăcere prin... metode specifice.

Totul pentru ca despre întâmplare să nu se afle în presă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet