Ovidiu Nemeș a fost numit membru în CA al Spitalului municipal Sighet în data de 06 iulie 2010, numirea fiind făcută de către Consiliul local Sighet prin hotărârea cu numărul 51/2010.

Prin aceeași Hotărâre de CL a fost revocat din funcția de membru al CA al Spitalului municipal Sighet consilierul local Petru Tomșa, fiind înlocuit cu viceprimarul, la acea dată, Ovidiu Gheorghe Nemeș.

Conform legii nr. 161/2003, Art. 87, „Funcția de primar și viceprimar, [...] este incompatibilă cu:
[...]
d) funcția de președinte, vicepreședinte, director general, director, manager, administrator, MEMBRU AL CONSILIULUI DE ADMINISTRAȚIE [...] la instituțiile publice”.

Așadar, conform Legii 161/2003 republicată, Ovidiu Nemeș Gheorghe s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2010 - 2012, acesta fiind și consilier local și membru în CA al Spitalului municipal Sighet.

Am contactat purtătorul de cuvânt al Primăriei, d-na Nemeș Buftea Mirela, pentru a afla dacă a fost sesizată ANI de către secretarul Primăriei cu privire la posibila stare de incompatibilitate a Primarului Ovidiu Nemeș. Aceasta ne-a îndrumat să depunem o Cerere scrisă în acest sens la camera 9, urmând a primi răspuns în scris.

Legea 161 / 2003 mai prevede că „Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Curtea Constituțională a României a clarificat recent faptul că o persoană, odată declarată ca fiind incompatibilă, nu mai poate ocupa niciun fel de funcție de demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la declararea incompatibilității.

Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi.

Sighet 247 va ține la curent cititorii săi cu privire la evoluția anchetei ANI cu privire la posibila stare de incompatibilitate în care s-a aflat edilul Sighetului în perioada menționată.


EXCLUSIV SIGHET 247 - Primarul Sighetului, sub luneta ANI: Documentul care demonstrează că Ovidiu Nemeș ar putea fi declarat INCOMPATIBIL

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!