Surse din interiorul Consiliului local, sub protecția anonimatului, au explicat cum se vor derula lucrurile. Inițial, spațiul va fi vândut sau concesionat către o firmă cu profil de producție / vânzări tâmplărie termopan din Oradea, firmă care ulterior va vinde / ceda concesiunea către binecunoscutul lanț de supermarketuri P****, prezent în România.

Se pare că reprezentanții supermarketului nu doresc să își asocieze imaginea cu o afacere potențial ilegală. Din acest motiv, o altă firmă se ocupă cu obținerea terenului de la Primăria Sighet, ca mai apoi să îl cedeze supermarketului.

Aceleași surse ne-au declarat că pentru a putea deschide acest market, P**** are nevoie de un teren în suprafață de minim 950 mp. Așa că, pentru a pune la dispoziția marketului această suprafață, administrația municipiului va trebui să desființeze Piața de alimente din cartier, spațiul verde existent între Piață și Blocul 2, dar și o parte din parcarea și aleile pavate, existente lângă Piață.

Tot pe surse, se vorbește de șpăgi care au fost / urmează să fie încasate de către câțiva oficiali din Primărie, inclusiv consilieri locali (nu doar de la un singur partid) în sumă de peste 150.000 euro!

Faptul că se va deschide un supermarket în zonă nu știm dacă este un lucru bun sau rău. Pe de o parte, supermarketul va facilita accesul locuitorilor din zonă la o paletă mai largă de produse. Pe de altă parte, supermarketul va omorî toți micii comercianți din zonă, așa cum s-a întâmplat cu cei din zona „BIG”. Să nu uităm totuși că micii comercianți plătesc taxe și impozite aici în Sighet, în timp ce un lanț de supermarketuri plătește cele mai multe taxe și impozite prin București sau în alte orașe din România. Astfel, încasările la bugetul local al municipiului vor fi în scădere iar numărul șomerilor va crește prin închiderea micilor afaceri.

Desființarea pieței alimentare din cart. Cuza Vodă va alunga micii producători agricoli, care nu vor mai avea unde își vinde produsele. Nimeni din Primărie nu a făcut un calcul de impact economico-social al deschiderii unui supermarket în zonă. Oficial, terenul va fi vândut / concesionat către o firmă cu profil de producere / vânzare tâmplărie termopan, însă în final se va ridica un supermarket.

Parte din același teren a mai fost în centrul unui scandal acum cinci ani, când Primăria Sighet a despăgubit acel teren unor personaje din municipiu care au cumpărat drepturile litigioase de la moștenitori pe bani mărunți. Un expert din Sighet a făcut o evaluare cel puțin dubioasă a terenului, la un preț de peste 400 euro / mp. La acest preț Primăria Sighet ar fi putut cumpăra teren în centrul Parisului, nu în Sighet.

Ziarul „Cațavencii” scria că beneficiari ai despăgubirilor plătite de AVAS și Primăria Sighet ar fi fost însuși actualul primar Ovidiu Nemeș & Co., arătând totodată că actualul deputat de Sighet, Cornelia Negruț, ar fi aprobat aceste despăgubiri exorbitante din calitate de vicepreședinte al AVAS, la acea vreme. DNA are un dosar deschis în acest caz și anchetează legalitatea despăgubirilor record.

Conform unor surse, se pare că DNA anchetează afacerea cu deschiderea supermarketului în cartierul Cuza Vodă și analizează firul șpăgii într-un nou dosar, pe care noi îl numim sugestiv „Dosarul supermarketului”.

Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și