Pe site-ul I.T.M. Maramureș, Spitalul municipal Sighet figurează pe lista Angajatorilor sancționați pentru muncă nedeclarată. Controlul a avut loc în luna octombrie 2013 și s-a lăsat cu o amendă usturătoare pentru Spital, 40.000 lei noi (vezi FOTO + link pe site-ul ITM la SURSĂ ARTICOL).

Din informațiile primite ar fi vorba despre patru persoane care lucrau în cadrul Spălătoriei din Spital „la negru”, adică fără să aibă carte de muncă. Dacă „munca la negru” este posibilă pentru agenții economici privați, în sensul că patronul firmei plătește „salariul” lucrătorului din bani proprii, nu la fel stau lucrurile în instituțiile de stat. Se pune următoarea întrebare: cum au fost plătiții lucrătorii respectivi, dacă aceștia nu figurează pe statele de plată ale Spitalului?

Aceleași surse din Spital au declarat pentru Sighet 247 că ar fi vorba de mai multe persoane care lucrează la negru în Spital, doar patru fiind descoperite de ITM, restul apucând să fie ascunse de ochii inspectorilor de către conducerea Spitalului.

Am încercat să îl contactăm pe domnul Alexandru Oros, însă fără niciun rezultat: la telefonul mobil nu a răspuns iar prin secretariatul Spitalului nu am reușit să obținem legătura, fiind încântați de o melodie generată de centrala telefonică și atât. SOLICITĂM PUBLIC directorului Spitalului un punct de vedere oficial cu privire la faptele descrise mai sus. Sighet 247 va publica orice eventual punct de vedere / drept la replică pe care îl va primi pe adresa Redacției din partea Conducerii Spitalului sau al Primarului Ovidiu Nemeș.

Până la urmă amenda va fi plătită tot din fondurile Spitalului și nu personal de către directorul Alexandru Oros. Normal ar fi ca însuși directorul Spitalului să suporte întreaga amendă, pentru că aceasta este rezultatul incompetenței directe a managerului Alexandru Oros și, indirect, vina primarului pentru că l-a numit pe acest om nepriceput la cârma unei instituții de importanță maximă pentru municipiul Sighet.

Acesta este rezultatul direct al faptului să domnul Ovidiu Nemeș vede acest oraș ca o moșie proprie, ca un fel de herghelie, unde dânsul face ce vrea. Pentru a se asigura că nimeni nu îl încurcă în demersurile sale, acesta a numit tot felul de oameni de paie în funcțiile cheie din oraș. Rezultatul se traduce într-un faliment încet dar sigur pentru Sighet.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet