”În contextul desfăşurării unei probe a Bacalaureatului, pentru a nu crea disconfort în rândul elevilor şi profesorilor, în cursul zilei de astăzi nu vor fi verificate sirenele de alarmare publică. Suntem alături de toţi cei care parcurg “examenul maturităţii” şi replanificam organizarea exerciţiului de alarmare a populaţiei pentru miercuri, săptămâna viitoare”, a transmis IGSU.

Exerciţiul ar fi trebuit să aibă loc miercuri, între orele 10.00 şi 11.00, în întreaga ţară. Miercuri are loc, însă, proba obligatorie a profilului în cadrul sesiunii iunie-iulie a Examenului de Bacalaureat 2019.

Sursa citată a precizat că utilizarea sirenelor se va realiza doar în situaţii reale în care este necesară dispunerea de măsuri de autoprotecţie pentru populaţie.

Exerciţiul care are loc în prima zi de miercuri a fiecărei luni a fost anulat şi luna trecută, din cauza inundaţiilor care se înregistrau la vremea respectivă.

Potrivit IGSU, cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice sunt dezastrele naturale şi calamităţile, care pun în pericol viaţa persoanelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și