Pe 18 noiembrie, Amanda Ramirez a dat în judecată compania Kraft Heinz și susține că prepararea pastelor cu brânză la microunde durează mai mult de 3 minute și jumătate, chiar dacă pe ambalaj scrie că sunt „gata în 3 minute și jumătate”. Potrivit femeii, acest aspect constituie o „fraudă”, scrie nbcnews.

„Pentru a oferi consumatorilor un produs care să fie „gata în 3 minute și jumătate”, produsul ar trebui să fie gătit în cuptorul cu microunde pentru mai puțin de 3 minute și jumătate, astfel încât toți pașii de pregătire să poată fi finalizați în cele 3 minute și jumătate”, se arată în procesul intentat la Tribunalul Districtual din SUA pentru Florida de Sud.

Pe ambalaje sunt enumerate cele cinci instrucțiuni ale macaroanelor cu brânză, de la îndepărtarea capacului, adăugarea de apă, punerea la microunde și apoi amestecarea cu un sos de brânză pudră în pastele fierte rezultate.

„Consumatorii care văd „gata în 3 minute și jumătate” vor crede că reprezintă timpul total necesar pentru pregătirea produsului”. Cu toate acestea, instrucțiunile prezentate arată că 3 minute și jumătate reprezintă durata de timp pentru a parcurge unul dintre cei cinci pași. Eticheta nu precizează că produsul trebuie să stea „3 minute și jumătate în cuptorul cu microunde”, ceea ce ar fi fost adevărat.”

„Suntem la curent cu acest proces frivol și ne vom apăra cu fermitate împotriva acuzațiilor din plângere”, a declarat un reprezentant al companiei în legătură cu acuzațiile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și