Răspunzând întrebării unui cititor al Sky News în cadrul unei conferințe, Michael Clarke a spus: „Bănuiesc că această ”luptă” va continua în următorii 50-80 de ani”.

„Rusia nu acceptă că Ucraina are dreptul de a fi un stat independent. Iar Ucraina trăiește cu o amenințare existențială la adresa ei”, a spus specialistul în securitate după șase luni de când Moscova a decis să invadeze Ucraina.

„Vor exista conflicte intermitente”

„Cred că vor exista o serie de conflicte intermitente - încetarea focului urmată de reluarea conflictului după doi ani sau mai mult. Istoria va judeca că totul a început în 2013-14”, a mai spus Clarke.

„În anul 2022 a fost a doua rundă, iar acest lucru se poate termina temporar dacă Ucraina poate împinge forțele ruse din teritoriile pe care le-a cucerit începând cu 24 februarie 2022. Ar fi un mare câștig, cel puțin de data aceasta, pentru Ucraina și o pierdere și umilință uriașă pentru Putin, căreia ar fi norocos să-i supraviețuiască, după o luptă de 18 luni care l-ar fi costat, până atunci, până la 200.000 de ruși. A adus în genunchi economia rusă pe termen lung (excluzând energia)”, a adăugat expertul.

Șansele la pace odată cu succesorii lui Vladimir Putin la conducerea Rusiei

Însă, el a avertizat că succesorul lui Putin „nu va fi un om drăguț”, iar ostilitatea față de Ucraina „va continua, probabil”.

„Perspectivele unei stabilități mai profunde pentru Ucraina vor apărea, cred, doar cu ”succesorul succesorului” lui Putin, și chiar și asta nu este mai mult decât o speranță”, a concluzionat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet