"Avem anul acesta un număr mai mare de soiuri, dar și de bulbi, comparativ cu anii precedenți, atât de lalele, cât și de zambile și narcise. Noutatea din anul 2016 o reprezintă faptul că am extins foarte mult spațiile, suprafețele cultivate cu ele, inclusiv toată zona de sector ornamental, iar efectul este mult mai puternic, pentru că se văd mult mai bine soiurile. Pentru noi este un record ca număr de soiuri și bulbi pe care le prezentăm publicului. Suntem undeva la 30.000 de bulbi plantați, iar ca și soiuri sunt peste 100 de lalele, 20 de soiuri de narcise și zambile", a declarat luni, pentru AGERPRES, Cosmin Sicora, directorul Grădinii Botanice Jibou.

Potrivit directorului, grădina oferă în această perioadă și o altă atracție specială, respectiv o seră dedicată orhideelor, una dintre cele mai mari din țară, cu peste 200 de varietăți ale acestei specii.

"Simfonia" lalelelor nu a lăsat indiferenți vizitatorii, peste 2.500 de persoane trecând pragul Grădinii Botanice din Jibou la finalul săptămânii.

Grădina Botanică Jibou se întinde pe 30 de hectare și include un sector ornamental, grădina romană, rozarium, grădina japoneză, sector dendrologic, un complex de sere de 4.000 de metri pătrați, acvarii cu peste 40 de specii și varietăți de pești, galerie amazoniană cu cascade artificiale, plante tropicale și specii de papagali, precum și un parc zoologic cu cerbi, căprioare, porci mistreți și voliere cu păsări.

În curtea grădinii se află Castelul Wesselenyi, cea mai mare construcție în stil baroc din țară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și