O purt─âtoare de cuv├ónt a procuraturii a confirmat abia dup─â c├óteva ore de la incident c─â suspectul a decedat ╚Öi c─â nu sunt alte victime ÔÇö nici mor╚Ťi, nici r─âni╚Ťi.

Poli╚Ťia nu precizase ini╚Ťial dac─â termenul "neutralizat" ├«nsemna c─â individul a decedat. Agen╚Ťia de pres─â Belga, preluat─â de AFP, a relatat c─â focurile de arm─â asupra suspectului au fost trase ├«n jurul orei locale 20.30, iar dup─â mai mult de dou─â ore, el se afla ├«nc─â pe jos, nemi╚Öcat, ├«n timp ce geni╚Ötii verificau dac─â mai are asupra sa explozivi.

Imediat dup─â explozie ╚Öi focurile de arm─â, poli╚Ťia a golit pia╚Ťa ╚Öi gara central─â din Bruxelles ╚Öi a ├«nconjurat zona, iar compania feroviar─â a anun╚Ťat ├«ntreruperea traficului ├«n gar─â. Dup─â mai mult de o or─â, centrul de criz─â care coordona interven╚Ťia a anun╚Ťat c─â situa╚Ťia este sub control.

AFP a citat un martor ocular, Nicolas Van Herrewegen, agent de triaj al companiei na╚Ťionale feroviare din Belgia: "Eram afar─â. Am cobor├ót. La mezanin, cineva striga. N-am dat aten╚Ťie. Apoi a strigat "Allahu akbar". ╚śi a detonat c─âruciorul" (un c─ârucior de bagaje, precizeaz─â AFP). El l-a descris pe presupusul terorist ca "destul de corpolent, negricios, cu p─ârul scurt, cu o c─âma╚Ö─â mai mult sau mai pu╚Ťin alb─â ╚Öi blugi". "Explozia nu a fost chiar mare, dar impactul n-a fost mic. ├Än jur, la doi-trei metri, oamenii au luat-o la fug─â", a mai relatat martorul.

O explozie de propor╚Ťii reduse a avut loc mar╚Ťi seara ├«n gara central─â din Bruxelles, iar militarii care patrulau ├«n zon─â au neutralizat un suspect imediat dup─â aceea, a anun╚Ťat un purt─âtor de cuv├ónt al poli╚Ťiei belgiene, citat de Reuters. El nu a confirmat relat─ârile presei locale potrivit c─ârora individul avea o centur─â sau o vest─â cu explozivi ╚Öi nu a precizat dac─â termenul "neutralizat" ├«nseamn─â c─â suspectul a fost ucis.

Poli╚Ťia a golit pia╚Ťa ╚Öi gara central─â din capitala Belgiei, iar compania feroviar─â a anun╚Ťat ├«ntreruperea traficului ├«n gar─â.

Centrul de criz─â care coordoneaz─â reac╚Ťia la incident a anun╚Ťat c─â situa╚Ťia este sub control, transmite AFP.

France Presse citeaz─â ╚Öi un martor ocular, Nicolas Van Herrewegen, agent de triaj al companiei na╚Ťionale feroviare din Belgia: "Eram afar─â. Am cobor├ót. La mezanin, cineva striga. N-am dat aten╚Ťie. Apoi a strigat "Allahu akbar". ╚śi a detonat c─âruciorul" (un c─ârucior de bagaje, precizeaz─â AFP).

Premierul Charles Michel a f─âcut apel la popula╚Ťie, prin re╚Ťeaua Twitter, s─â urmeze instruc╚Ťiunile autorit─â╚Ťilor.

La Bruxelles este ├«n vigoare o alert─â de nivel ridicat, dup─â atentatele de la aeroport ╚Öi de la metrou din martie anul trecut, soldate cu 32 de mor╚Ťi.

Poli╚Ťia a anun╚Ťat ├«n re╚Ťeaua Twitter c─â incidentul a implicat un suspect, iar situa╚Ťia este sub control. Presa belgian─â, preluat─â de agen╚Ťiile interna╚Ťionale, adaug─â detalii: individul purta o centur─â cu exploziv ╚Öi a fost ├«mpu╚Öcat de militari.

Citește și

loading...