„Până acum, au ajuns două dintre cele trei victime. Amândouă prezintă arsuri. Una dintre ele la faţă, cealaltă - la față, mâini și picioare. S-a intrat cu amândoi minerii în sala de operație”, a declarat, la Digi24, Alin Vasilescu, directorul Spitalului din Petroşani. Potrivit acestuia, cea de-a treia victimă era în drum spre spital.

Un miner este dat dispărut și trei au fost scoși la suprafață. Ei nu au răni care să le pună viața în pericol și au fost transportați către spitalul din Petroșani.

La fața locului au fost trimise echipe de salvatori, care au reușit să-i scoată la suprafață pe cei trei mineri, dar despre soarta celui de-al patrulea nu se știe încă nimic. Explozia s-a produs în cursul dimineții, în schimbul 1, deci după ora 6:00, la aproximativ 50 de metri adâncime. Cauza nu este cunoscută deocamdată.

Au existat informații că și un al cincilea miner ar fi fost în mină, dar deocamdată ele nu s-au confirmat, a declarat la Digi24 Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

El a precizat că elicopterul SMURD de la Craiova este pregătit să intervină, dacă va fi cazul.

Exploatarea minieră de la Uricani este în curs de închidere.

Explozia de la mina Uricani intervine la aproape trei săptămâni de la accidentul din mina Lupeni, tot din județul Hunedoara, soldat cu trei morți.

Cele mai tragice accidente miniere din România au avut loc la 29 noiembrie 1980, în mina Livezeni din Valea Jiului când o explozie în subteran a ucis 53 de persoane, și la 2 noiembrie 1972, la mina Uricani, când o explozie a ucis 43 de persoane.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și