Explozia a fost atât de puternică încât a zguduit clădirile aflată în zonă, inclusiv din Piața „Rușilor”.

La faţa locului au intervenit trei autospeciale de la Detașamentul de pompieri de la Sighetu Marmației și una de la serviciul privat al firmei Plimob. Din primele informații, explozia a fost urmată de un incendiu.

Pompierii ajunși la fața locului au constatat că o persoană a fost rănită. Acesteia i-a explodat în față un ciclon de rumeguș, fiind necesară ducerea acestei persoane la spitalul din Sighet.

La fața locului au ajuns și echipaje ale ambulanţei poliției și poliției locale.

O persoană a fost surprinsă înăuntru, fiind rănită grav.

Din informaţiile existente, o persoană a fost rănită grav, fiind transportată la Centrul de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, pentru îngrijiri amănunţite, iar alte patru intoxicate cu fum, la care echipaje SMURD şi ale Ambulanţei le acordă primul ajutor pe loc. Exploziile au avut loc la o hală industrială de producţie.

Victima, care lucra la un utilaj, a suferit arsuri la nivelul feţei şi membrelor superioare. Medicii sigheteni au decis transferul acesteia la Spitalul Judeţean Baia Mare, pentru a evita complicaţiile, conform unor surse.

Conform informațiilor furnizate de conducerea spitalului din Sighet pentru ActualMM, bărbatul în vârstă de 30 de ani care a suferit arsuri în explozia de la Plimob este în stare stabilă: „Are arsuri de gradul I și II pe 20% din suprafața corpului”, a declarat Alexandru Oros, directorul spitalului.

Toți angajații Plimob au fost evacuați din secții, ca măsură preventivă, iar intrarea noului schimb a fost suspendată. La fața locului a sosit și echipă de procurori și polițiști criminaliști, care au demarat o anchetă.

În jurul orelor 16:30 a ajuns la fața locului și Prefectul județului Maramureș, Anton Rohnean, care a evaluat situația, discutând cu reprezentanți ai unității comerciale, dar și cu autoritățile aflate la fața locului. După cca 15 minute, Prefectul s-a deplasat la Spitalul municipal Sighet, pentru a evalua starea răniților.

Conform informațiilor furnizate de către câțiva angajați ai Plimob care lucrează în Secția 2, victima rănită grav în explozie ar fi un tânăr în vârstă de 30 de ani, pe nume S. Cristian, originar din Vadu Izei. Colegii tânărului rănit au mai declarat pentru Sighet 247 că acesta are un copil mic acasă.

Se pare că victima opera o mașină de șlefuit, în momentul producerii exploziei. Tânărul a suferit răni prin arsuri de gradul II la față și mâini, conform ISU Maramureș.

UPDATE COMUNICAT ISU MARAMUREȘ:

„Astăzi, 18.11., pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sighetu Marmaţiei au fost solicitaţi să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs la un ciclon de rumeguş din incinta unei societăţi din municipiul Sighet. Militarii au intervenit cu 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă. De asemenea, pentru lichidarea incendiului au acţionat şi pompierii serviciul privat al societăţii unde a izbucnit incendiul. Incendiul a fost lichidat în aproximativ o ora şi a distrus pereţii staţiei de filtrare, saci filtranţi, suporţi de saci filtranţi şi panouri de protecţie. Cel mai probabil, focul a pornit de la scânteile mecanice produse de instalaţia de exhaustare”, se arată în comunicatul postat pe site-ul ISU Maramureş.

Legat de incidentul petrecut la Secția 2 Plimob, Prefectul județului Maramureș, Anton Rohnean a declarat următoarele: „Am ajuns la locul unde s-a produs explozia și din primele evaluări făcute de specialiști se pare că e vorba de o problemă tehnică la ciclonul de ventilare a rumegușului (…), în urma exploziei urmată de incendiu unul dintre muncitori a suferit arsuri pe 20-25 % din suprafața corpului, îndeosebi față și membre, iar alți doi muncitori, o ușoară intoxicație cu monoxid de carbon. Cei doi muncitori au fost deja externați și au revenit în fabrică. Muncitorul care a suferit arsuri a fost transferat din spitalul orășenesc Sighetu Marmației la SJU Baia Mare pentru îngrijiri de specialitate”.

Tatuaje Sighet

Explozie la Plimob

Posted by Alexandru Giurgi on Wednesday, November 18, 2015

Citește și