Sursele ActualMM.ro au precizat faptul că explozia s-ar fi produs în jurul orei 3.30 de minute și nu a fost anunțată la 112. Explozia a produs pagube materiale la un cafe-bar din Rona de Sus. Informația a fost confirmată pentru ActualMM.ro de primarul comunei Rona de Sus, Ioan Romaniuc. “Am auzit o bubuitură puternică. A fost explozie. Nu am știut ce se întâmplă pentru că nimeni nu a anunțat nimic. Știu că acum sunt polițiștii la cafe-barul respectiv. Au fost doar pagube materiale” a declarat primarul Romaniuc, pentru ActualMM.ro.

Acuma anchetatorii trebuie să afle exact ce anume a explodat pentru că în Rona de Sus nu există rețea de gaz metan. Este posibil ca totul să fi pornit de la o butelie sau de la un boiler folosit pentru încălzirea apei.

Polițiștii de la Serviciul Criminalistic prelevează probe în acest moment de la fața loculiui și proprietarii vor fi audiați. Nu se știe nici dacă explozia a fost una accidentală sau a fost provocată.

Răsturnare de situație în cazul exploziei de la Rona de Sus. Deflagrația a fost provocată de o grenadă și, potrivit unor surse neoficiale, persoane necunoscute au aruncat prin geam o grenadă care a ajuns în interiorul bucătăriei de lângă bar. Aceste persoane ar fi rackeți ucraineni care, se pare, au ajuns la Rona de Sus pentru a-și recupera banii pe care ar fi trebuit să îi ia în urma unor afaceri cu țigări de contrabandă, scrie ActualMM.ro.

ACTUALIZARE: Polițiștii maramureșeni nu au intrat în incinta barului, care a fost sigilat. Pentru continuarea cercetărilor este așteptată o echipă antitero, de la București. Barul este închiriat și femeia care face afaceri acolo de trei ani spune că ea nu are datorii, nu are de dat bani nimănui și nu știe cine ar putea fi autorul exploziei. Femeia spune că a fost sunată azi dimineață, în jurul orei șase, ca să i se spună că barul a fost spart.

Știre în actualizare.

Citește și

loading...