Proiectul asociatiei italiene a început acum doi ani, odata cu comemorările din Sant`Anna di Stazzema, oraş martir prin masacrul comis de nazişti în 12 august 1944 şi care se situează în mijlocul teritoriului numit Parco Nazionale della Pace, unic în Europa.

Asociaţia I COLORI PER LA PACE a reuşit în acest an să colecteze desene ale copiilor din 86 de ţări, de pe cinci continente. Adunate la Stazzema, mii de desene pornesc în expoziţii care cutreieră lumea purtând mesajul de pace al miilor de copii din zeci de ţări.

În aceste expoziţii, copiii din întreaga lume işi exprimă prin intermediul desenului, formelor şI culorilor, dorinţa de pace si protestul faţă de ororile războaielor, care, din păcate, mai fac si astăzi victime în unele ţări.

Evenimentul cuprinde o selecţie a marii expoziţii internaţionale a copiilor,
“COLORI PER LA PACE”, 8-16 august 2016, din Parcul Naţional al Păcii din Sant` Anna di Stazzema, si este o urmare prietenească a participării lucrărilor a peste 20 de copii de la Cercul de Pictură al Clubului Copiilor din Sighetu Marmaţiei, aceştia reprezentând România.

Cu această ocazie, copiii sigheteni au transmis mesajul şi speranţa lor de pace, gândul că toţi copiii din lume trebuie să crească in pace şi armonie. In acest an I Colori per la Pace a avut multe expoziţii in: Italia, Brazilia, Insulele Tonga, Vanuatu, Emiratele Arabe Unite ultima fiind în Dubai.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!