Miercuri 15 Noiembrie 2017,după înmânarea titlului postmortem de Cetățean de Onoare al municipiului Sighetu Marmației, din partea Consiliului Local, ceremonie ce va avea loc în sala Transit a Primăriei Sighet, ora 12:00, Caius Lugojan va fi alături de noi, spiritual, la expoziția Culori pentru Pace – In memoriam, alături de amabasadorul păcii Antonio Giannelli și toți cei ce l-au cunoscut, apreciat și colaborat cu el în timpul vieții.După ceremonia de acordare a titlului de Cetățean de Onoare al municipiului, postmortem, expoziția „Culori pentru Pace” va avea loc la sala de antrenament a Clubului Kamiza Do din Sighetu Marmației situtat în Dragoș Vodă nr.60, la ora 13:30.

Proiectul asociației italiene I COLORI PER LA PACE a început odată cu comemorările din Sant’Anna di Stazzema, oraş martir prin masacrul comis de nazişti în 12 august 1944 şi care se situează în mijlocul teritoriului numit Parco Nazionale della Pace, unic în Europa.

Asociaţia I COLORI PER LA PACE a reuşit să colecteze lucrările copiilor de pe cinci continente,gândurile acestora au fost expuse în desenele care au devenit o mișcare pe plan mondial în expoziții organizate de către Asociaţia I COLORI PER LA PACE, inclusiv acasă în Sighetu Marmației.

„Culori pentru Pace"a fost un crez al profesorului Caius Lugojan în ultimii ani de viață, implementând astfel,în comunitatea noastră, acest proiect și lăsând ca moștenire morală, această nobilă activitate prin care se transmite întreaga muncă și toată pasiunea cu care era înzestrat în tot ceea ce înseamnă frumos, o categorie a esteticii care sperăm să caracterizeze ambientul și societatea în care trăim.

A fost mentor al multor elevi și a contribuit la viața culturală și la educația estetică a tinerei generații a orașului,din anul 1986.

„Să ne bucurăm, să simţim şi să desluşim împreună mesajul de pace pe care aceste desene îl poartă prin lume!”, a spus cândva profesorul Caius Lugojan.

Vă așteptăm cu drag să fim alături de gândurile copiilor și culorile lor!
Asociaţia Culori pentru Pace, Sighetu Marmaţiei.

Vicepreședinte,
Prof.Liliana Vîrsta

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și