Conform constructorului german, cursa chineză este cel mai bun loc pentru efectuarea penalizării de către Hamilton, după ce cutia de viteze a mașinii sale s-a deteriorat în timpul Marelui Premiu al Bahrainului și trebuia schimbată.

"Acest weekend va fi unul greu", a precizat Hamilton într-un mesaj postat pe rețeaua Instagram, alături de o fotografie în care apare alături de fanii care l-au întâmpinat pe aeroportul din Shanghai.

Conform regulamentului Federației Internaționale de Automobilism, un pilot trebuie să utilizeze o singură cutie de viteze în șase curse consecutive.

În urma acestei penalizări, Hamilton va putea lua startul în Marele Premiu al Chinei în cel mai bun caz de pe locul 6, dacă va reuși să stabilească cel mai rapid timp în calificările programate sâmbătă.

Sancțiunea reprezintă o piedică serioasă pentru Hamilton în tentativa de a semna primul său succes din acest sezon și a pune, astfel, capăt seriei de cinci victorii consecutive reușite de coechipierul său de la Mercedes, germanul Nico Rosberg.

Britanicul, aflat la 17 puncte în fața lui Rosberg, câștigătorul primelor două curse ale sezonului, nu a mai înregistrat nicio victorie în "Marele Circ" din octombrie 2015, când s-a impus în Marele Premiu al Americilor de la Austin (Texas), cucerind cu acea ocazie al al treilea titlu mondial din cariera sa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și