După ce inițial nu a comunicat nimic sighetenilor pe tema combaterii noului coronavirus COVID-19, declarând inclusiv că el însuși a intrat în centrele de carantină fără să poarte nici măcar cele mai elementare echipamente de protecție (mănuși, mască etc.), spunând că virusul de fapt nu se transmite așa ușor pe cât se vorbește, de aseară începe să distribuie mesaje menite să anunțe populația cum să se apere împotriva infectării cu acest virus.

Dorind să arate că și în alte țări din vestul Europei lumea nu este civilizată, Horia Scubli a distribuit o filmare despre care se spunea că ar fi din Olanda cu lume îngrămădită la coadă la un supermarket.

La câteva minute după ce a distribuit filmarea, Facebook a blocat postarea primarului Scubli, arătând că este o știre falsă (fakenews).

Sighet 247 îl roagă pe primarul Horia Scubli să fie mai atent în ceea ce distribuie prin rețeaua Facebook și să emită zilnic comunicate cu privire la măsurile luate de către Comitetul local pentru situații de urgență doar prin canalul oficial: site-ul Primăriei Sighet.

Sighet 247 face apel la toți cititorii să se informeze doar din sursele oficiale ale autorităților și să nu creadă toate știrile alarmiste care sunt distribuite prin Facebook. Să privească orice postare alarmistă cu prudență.

Sighet 247 nu va publica știri neconfirmate. Spre exemplu, știrea cu primul român decedat în Italia din cauza COVID-19 a fost reală, deși inițial a fost negată chiar și de către autorități. Sighet 247 dorește corecta și completa informare a cititorilor săi!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și