1. Infirmăm în mod categoric zvonurile conform cărora Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia generală management resurse umane ar pregăti, chipurile, în secret, un proiect legislativ de lege a pensiilor militare. Toate informaţiile referitoare la o aşa zisă intenţie de mărire a vârstei standard de pensionare sau eliminări ale unor drepturi finaciare din cuantumul stabilirii pensiei sunt categoric false.

Ministerul Apărării Naţionale nu a luat niciodată în calcul un asemenea scenariu.

2. Direcţia Generală Financiar Contabilă nu lucrează în secret la un act normativ în domeniul sporurilor care să ducă, aşa cum se insinuează, la pierderea unor drepturi financiare ale personalului militar.

Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a stabilit pentru instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au avut obligaţia de a elabora un regulament-cadru comun pentru stabilirea locurilor de muncă şi categoriilor de personal, precum şi mărimea concretă şi condiţiile de acordare a sporului pentru condiţii de muncă prevăzute în anexele nr. I - VIII ale respectivei legi.

După parcurgerea procesului de transparenţă decizională şi a traseului de avizare, acest regulament-cadru va fi aprobat prin hotărâre a Guvernului României.

Acest proiect al regulamentului-cadru a fost redactat de instituţiile menţionate în termenul prevăzut de lege, fiind publicat în transparenţă decizională inclusiv pe pagina de internet a MApN, putând fi consultat aici: http://dlaj.mapn.ro/HG_reg_cadru_cond_munca.pdf .

Prin proiectul normativ nu se restrâng drepturi de natură financiară ale personalului instituţiilor de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, ci se creează cadrul de aplicare unitară în domeniul reglementat.

În plus, regulamentul-cadru comun va extinde aplicarea acestor drepturi şi pentru personalul civil contractual, care până acum nu era inclus în categoriile beneficiare.

După aprobare, regulamentul va intra în vigoare la data aplicării integrale a Legii-cadru 153/2017, adică 1 ianuarie 2023.

3. Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale îşi desfăşoară activitatea în parametrii obişnuiţi, neexistând creşteri semnificative ale ritmului de lucru cauzate de aşa-zise ieşiri masive din sistem, aşa cum se insinuează în informaţiile false.

Adresăm îndemnul personalului Ministerului Apărării Naţionale, atât militari, cât şi salariaţi civili, precum şi militarilor în rezervă sau în retragere să se informeze din surse oficiale, scrie Mapn.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și