Primarul Iusco Irina a arătat că familia de maramureşeni a pierdut procesul cu autorităţile norvegiene, decizia în fapt fiind aşteptată abia către finele acestei săptămâni. Din ce se cunoaşte, instanța și-a motivat decizia prin faptul că părinții nu au vrut să recunoască că și-au bătut copiii.

În atare condiţii, spune primăriţa din Şieu, autorităţile locale au demarat o anchetă socială pentru a încerca repatrierea celor doi copii şi plasarea lor în familia unor rude de gradul unul până la gradul patru.

Familia Nan este format din Mihaela (37 de ani) și Dumitru (44 de ani), cei doi rămânând fără copii pe 27 octombrie anul trecut. Cei doi soți s-au mutat în Norvegia în urmă cu cinci ani.

Solidaritate cu familia Nan

Apropiaţii familiei Nan şi-au manifestat solidaritatea cu aceasta pe reţelele de socializare. „Ne gândim la voi şi încercăm să vă înţelegem durerea. E adevărat, ne putem doar imagina prin ce treceţi. Ne rugăm pentru voi să nu vă pierdeţi speranţa! Suntem mai mulţi decât cred cei de la CPS Norway. Nu, nu vom tăcea până când copiii nu vor fi din nou acolo unde le e locul: în familia biologică”, a scris pe o reţea de socializare o apropiată a familiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet