Familia tânărului și-a dat acordul pentru donarea ficatului, rinichilor, cordului şi plămânilor.

“O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat duminică, 25 noiembrie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Baia Mare – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a echipelor medicale desemnate pentru o intervenție de prelevare de organe umane.

Aeronava a fost condusă de un echipaj format din locotenent-comandorul Romeo Gârz, căpitanul Daniel Motoroiu și maiștrii militari Dragoș Chiper și Gabriel Stancu.

La bordul aeronavei s-au aflat două echipe medicale, una pentru prelevare ficat și una pentru prelevare cord, aparținând Institutului Clinic de Oncologie Fundeni și Spitalului Clinic de Urgență Floreasca. Misiunea a fost aprobată de ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Aeronava militară a decolat de pe Baza 90 Transport Aerian și a aterizat la Otopeni în jurul orei 17″, informează Ministerul Apărării Naționale.

Ficatul şi inima tânărului din Borșa au ajuns la Bucureşti, rinichii la Cluj-Napoca şi plămânii în Olanda.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet