În 17 mai 2018 a avut loc cea mai mare tragedie din istoria recentă a Maramureșului, în ceea ce privește modul în care compania de căi ferate știe (sau nu!) să gestioneze modul în care se circulă peste trecerea la nivel cu calea ferată.

Să recapitulăm!

Sanda Ungur conducea o mașină în care se aflau alte patru prietene, la întoarcerea în care una din ele, Sara, primea premiul, la Cluj, de șefă de promoție. Mașina a fost spulberată de tren, iar cele patru au murit. Numai Sanda a supraviețuit. Ea a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției, dar vina ei nu a fost dovedită, în conformitate cu faptul cu semnalele acustice și luminoase nu au funcționat.

Sigur că CFR și Ministerul Transporturilor, condus la acea vreme de… vremelnicul Cuc (sau nu!)_, au încercat să mușamalizeze. Trecerea la nivel cu calea ferată nu funcționează, așa, ca la carte, nici măcar acum. În 2018, la momentul tragediei, inclusiv surse guvernamentale din PSD spuneau că semnalele nu funcționau și că șefii CFR Cluj ar trebui trași la răspundere.

Exact asta doresc și familiile celor patru fete decedate. Să afle adevărul despre situație! Sanda a avut vina ei, dar cu autoritățile statului cum rămâne?

Dosarul tragediei va ajunge pe masa Ministerului Transportului. Un jurnalist din Maramureș, Cătă Țineghe, a semnalat situația deputatului în Parlamentului României, Lucian Bode (deputat de Sălaj), iar reprezentantul oamenilor promitea să ia măsuri. Ei acum, acesta este ministrul Transportului. Rămâne de văzut dacă ministrul va prefera să acopere mizeria lăsată acolo sau va prefera să desecretizeze acest dosar ori va dori să ofere familiilor liniștea necesară, aducând dovezile necesare la anchetă. Vă rugăm oferiți celor patru fete liniștea veșnică și familiilor acel “closure”!

“Rog pe jurnaliștii Vasile Dale și Cătă Țineghe, care au căutat și s-au implicați în anchetă, să găsească adevărul. Că numai mai ei fac să aflăm adevărul”, ne-a scris mătușa uneia dintre fetele care, prea devreme, s-au dus la cele veșnice.

P.S. Orice informație cu privire la acest caz este necesară!

P.S.S. Dacă aveți informații că semnalele luminoase și actustice nu funcționează la Jibou nu ezitați să ni le sesizați!

Vasile Dale și Cătă Țineghe au răspuns pozitiv continuării anchetei! Așadar, presa din Maramureș a promis să afle adevărul!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și