Dorin Cioabă, fiul cel mare al autointitulatului rege al romilor, a declarat, miercuri, că vineri, la ora 11.00, la catafalcul lui Florin Cioabă va începe o slujbă condusă de Beniamin Poplăcean, preşedintele bordului de conducere al Institutului Teologic Baptist.

Ceremonia religioasă va fi urmată de citirea testamentului şi de încoronarea lui Dorin Cioabă ca rege al romilor, după care participanţii vor pleca din curtea palatului spre Cimitirul Municipal Sibiu.

Cortegiul funerar va fi deschis de un car alegoric, iar funeraliile vor include şi cântece religioase, dar şi muzică de fanfară.

"Între toate titlurile tatălui meu, cel de slujbaş al lui Dumnezeu era cel mai important. La ora 11.00 va începe predica şi slujba de înmormântare. Apoi, afară, în curte, va continua slujba şi se vor citi mesajele invitaţilor pe o scenă care va fi amplasată acolo. După transmiterea mesajelor, vom trece la punctul cel mai dureros pentru familie, pentru mama mea. Este vorba despre citirea ordinii succesorale a tatălui meu, de încoronare şi citirea primului testament al tatălui meu: testamentul politic şi modul în care se va împărţi averea tatălui meu. Se cuvine ca să primească fiecare ceva, pentru că tata a avut multe lucruri, multe titluri, iar eu şi fratele meu trebuie să le ducem mai departe", a spus Dorin Cioabă.

Potrivit lui Dorin Cioabă, el va primi coroana lui Florin Cioabă de la fratele său, Daniel, de la mama sa, Marica şi de la cei care i-au fost consilieri tatălui său.

"Înainte ca tata să plece din casă, mi se va da coroana. Coroana mi-o va înmâna mama mea, fratele meu şi cei care i-au fost consilieri tatălui meu, oamenii cu grad în conducerea Casei Regale", a mai declarat Dorin Cioabă.

Trupul neînsufleţit al lui Florin Cioabă a fost adus, marţi seară, în România, cu o cursă de linie care a aterizat pe Aeroportul "Henri Coandă", iar de acolo sicriul a fost transportat cu o maşină la Sibiu.

Florin Cioabă va fi înmormântat vineri, în Cimitirul Municipal Sibiu, lângă mormântul tatălui său, unde familia sa a concesionat o parcelă de teren pentru 25 de ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet