Turiștii care merg acum la mare pe litoralul românesc trebuie să scoată bani frumoși din buzunare dacă au poftă de un pește.

Ziua de Constanța prezintă lista de prețuri a unei terase din Mamaia, în zona Cazino, iar concluziile sunt clare: nu există pește mai ieftin de 30 de lei porția, iar cei cu dare de mână trebuie să plătească și 89 de lei pentru un calcan prăjit.

O porție de 200 de grame de hamsie cu mămăliguță și mujdei costă la terasele din Mamaia 30 de lei, dar cu aceeași bani turiștii pot opta pentru o porție de 250 de grame de stavrid prăjit, în timp ce 250 de grame de guvizi se vând cu 32 de lei.

Saramura de crap costă 42 de lei, chefalul e 44 de lei, în timp ce păstrăvul bucovinean se vinde cu 40 de lei. Dorada sau bibanul de mare costă 49 de lei porția, zarganul e 59 de lei, iar somonul la grătar ajunge la 59 de lei.

Cel mai scump preparat de pește este calcanul prăjit, care costă nu mai puțin de 89 de lei.

Fără rușine - O porție de pește costă în Mamaia și 89 de lei. Cu cât se vând hamsiile

Citește și

Comentarii