Ministerul Afacerilor Externe subliniează faptul că românii care doresc să ajungă acolo trebuie să obţină, în prealabil, o Autorizaţie electronică de călătorie.

Condiţia este valabilă şi pentru cei care doar vor tranzita Canada, pe calea aerului. Autorizaţia se obţine online şi are o valabilitate de 5 ani.

Cei care vor să studieze sau să muncească în Canada trebuie să obţină permis din partea autorităţilor acestei ţări.