Noul depozit ecologic face parte din sistemul de management integrat al deseurilor in judetulMaramures si,conform spuselor presedintelui Consiliului judeteanMaramures, ar urma să fie finalizat,asa cum este specificat in contractul incheiat cu constructorul, în decurs de 10 luni,respectiv in luna mai a anului 2016.

PresedinteleZamfir Ciceu a tinutneaparat sadezminta unele zvonuri care dadeau depozitul ca fiind unul regional,precizand ca depozitul de la Farcasa va deservi doar judetulMaramures aici urmand sa ajunga doar o parte din deseuri, avand in vedere ca din „sistemul de management integrat”mai fac parte si 5 centre de colectare a deseurilor voluminoase.

farcasa1Depozitul ecologic,impreuna cu toate constructiile adiacente, se va întinde pe o suprafaţă de 20 de hectare de teren, beneficiind in plus de inca 5 hectare de teren ,de jur imprejur,suprafata pe care vor fi plantati arbori ce vor forma o perdea vegetala de protectie.Terenul a fost dat de catrePrimariaFarcasa,in mod gratuit, in administarea Consiliului judeteanMaramures.

La predarea amplasamentului,primarul comunei Farcasa,Ioan Stegeran, a reiterat necesitatea conlucrarii tuturor factorilor decizionali: Consiliu judetean,constructor si organe locale, pentru finalizarea in conditii de cea mai buna calitate si la timp a proiectului.Primarul, i-a solicitat,in mod expres, presedintelui CJ Maramures,Zamfir Ciceu, sa se preocupe mai indeaproape de alocarea la timp a fondurilor necesare implementarii acestui proiect, vital pentru judetulMaramures, subliniind faptul ca fara bani nu se pot cotinualucrarileincepute.

In prezent se lucreaza la constructia Drumului comunal DC 92,drum in lungime de 9,6 Km, clasificat ca drum pentru trafic greu,la aductiunea de apa si la reteaua electrica.

Raducu Pop, director general si preşedinte al Consiliului de administratie al AMI S.A.,unul dintre constructori, a dat asigurari ca lucrarile la noul obiectiv economic se vor desfasura conform graficului si vor respecta toate normele de calitate.

La predarea amplasamentului au fost prezenti,in afara de presedintele Consiliului judeteanMaramures, echipa de implementare a proiectului, reprezentantii constructorilor,topografi,proiectanti si organe locale.

Înfiinţarea acestui depozit ecologic pe raza localităţii Sirbi din comuna Fărcasa presupune şi o serie de beneficii pentru comunitatea locală atât prin prisma colectării de taxe cât şi prin crearea de noi locuri de muncă pentru oamenii din zona.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și