Demisia lui Bănilă a fost cerută de preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unui anunţ de presă. Preşedintele a precizat că modul defectuos în care a fost instrumentat cazul Caracal impune demisia de urgenţă, din funcţie, a procurorului şef DIICOT.

"Am înțeles să îmi depun demisia de onoare din funcția de procuror șef al Direcției de Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, sens în care am înaintat-o Ministrului Justiției", a declarat Bănilă.

Procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi-a prezentat demisia din funcţie, la o zi după ce explica, într-un comunicat de presă, că demisia este un act unilateral şi ar putea reprezenta expresia unui om laş.

De asemenea, Felix Bănilă a precizat în comunicat că o astfel de măsură drastică ar putea pune în pericol activitatea instituţiei, dar şi a Uniunii Europene.

"Urmare a solicitării Președintelui României din seara zilei de 30.09.2019, procurorul șef DIICOT aduce la cunostinta publica următoarele: Demisia este un act unilateral de voința, dar sunt împrejurări in care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om laș și poate chiar lipsit de responsabilitate. Vă asigur că în cazul meu, nu se va întâmpla așa. Fiind solicitată de Președintele în funcție al României, desigur că ea trebuie tratată cu maximă seriozitate, ceea ce voi și face, în mod neîntârziat. Așa că, voi culege opiniile colegilor mei, ale șefului ierarhic și al celor implicați în actul numirii procurorului șef al DIICOT, după care voi aduce la cunoștință publică rezultatul deciziei luate", preciza Bănilă în comunicatul emis cu doar o zi în urmă.

Astăzi, şeful DIICOT şi-a prezentat demisia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și