Imaginile revoltătoare care au apărut în mediul online au dus la sesizarea din oficiu a polițiștilor, care au demarat o anchetă în acest caz. „În urma imaginilor apărute în mass media, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Baia Mare s-au sezizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de purtare abuzivă, au demarat activități specifice de cercetare, au identificat o femeie în vârstă de 47 de ani, bănuită de comiterea faptei și desfășoară în continuare cercetări pentru stabilirea împrejurărilor concrete în care s-a comis fapta”, a precizat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramueș.

Incidentul a avut loc în 19 iunie, dar cazul a intrat în atenția polițiștilor după ce au fost făcute publice imaginile revoltătoare cu o angajată a Creșei nr. 3 din Baia Mare, care lovea un copil ce părea că nu vrea să doarmă. Apoi, în imaginile de pe camerele de supraveghere, se vede cum este dus într-o altă încăpere unde este scuturat, din nou.

Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS) Baia Mare a precizat că în ziua imediat următoare, femeia a fost mutată disciplinar la un centru de zi, unde nu mai intră în contact cu copiii. O comisie de disciplină anchetează cazul, dar deocamdată nu au fost luate măsuri. Acum, este cercetată penal.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet