În jurul orei 12.20, o băimăreancă în vârstă de 62 de ani a traversat strada Victoriei prin loc nepermis şi fără să se asigure şi a fost surprinsă şi accidentată de un autoturism condus regulamentar. Conducătorul auto, un tânăr în vârstă de 28 de ani din municipiul Baia Mare, nu a oprit la locul accidentului, fiind identificat ulterior de poliţişti.

În urma leziunilor suferite, femeiA a fost transportată la spital unde a rămas internată.

Atât conducătorul auto cât şi victima au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii continuă cercetările, urmând ca la finalizarea acestora să propună măsuri.

Pentru a evita să devină victime ale accidentelor rutiere, poliţiştii recomandă pietonilor:

• Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
• La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!
• Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie sa fiți mai prudenți!
• Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi şi acordaţi șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
• Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților.
• Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului;
• Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafoare) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.
• Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet