Cercetătorii spun că, în ceea ce priveşte imaginea de sine a femeilor, contează mai mult să fie fericite şi mai puţin numărul de kilograme pe care îl afişează cântarul.

Studiul a implicat mai mult de 250 de femei cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani. Aproape două treimi dintre acestea locuiau cu prietenii lor, iar celelalte erau căsătorite.

Femeile au răspuns unor întrebări despre relaţiile lor, înclusiv cât de satisfăcute sunt din punct de vedere emoţional, sexual şi intelectual, dar şi cât de multe interese au în comun cu partenerul de viaţă.

De asemenea, femeile au fost întrebate cât de mulţumite sunt de greutatea lor şi care ar fi greutatea ideală.

Răspunsurile oferite au arătat că femeile care aveau relaţii fericite erau mulţumite de greutatea lor, chiar dacă nu era cea pe care o considerau a fi ideală. Totodată, aceste femei au arătat că au o încredere de sine ridicată.

Rezultatele au fost aceleaşi şi pentru femeile care locuiau cu iubiţii lor, dar şi pentru cele căsătorite.

"Aceste cercetări sugerează că satisfacţia în ceea ce priveşte greutatea, mărimea, forma corpului are mai mult de-a face cu cât de fericiţi suntem în momentele importante ale vieţii noaste, cum ar fi relaţiile amoroase, decât cu ce arată cântarul", spune cercetătorul Sabina Vatter, de la Universitatea din Tallinn, Estonia.

Aceasta a precizat că unul dintre motivele pentru care femeile nu mai acordă atenţie greutăţii pe care o au este acela că sunt implicate într-o relaţie care merge bine. În schimb, acelea care sunt în relaţii nefericite se pot lovi de presiune din partea partenerilor în a-şi schimba felul în care arată.

O femeie implicată într-o relaţie nefericită îşi poate transfera grijile către felul în care arată, către greutate.

"Femeile nu ar trebui să fie atât de obsedate de greutatea lor. Sunt multe alte lucruri (mai importante, n.r ) decât greutatea. Cel mai important lucru este să mănânce sănătos şi să facă exerciţii în mod regulat. De asemenea, exerciţiile ajută la creşterea încrederii în sine a femeilor, pentru că acestea simt că pot face ceva bun pentru corpul lor", a mai spus Sabina Vatter.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și