"Suntem expuși zilnic unor produse chimice... cu efecte nefaste asupra sănătății și mediului, fiind vorba inclusiv de boli cronice uneori ireversibile", iar "femeile au o sensibilitate aparte" la aceste substanțe, menționează un comunicat al grupului format din 150 de asociații feminine și de conservarea a mediului.

"Din motive biologice, dar și ca urmare a repartizării tradiționale a rolurilor între sexe”, femeile sunt deosebit de expuse la poluanți în unele sectoare de activitate, afirmă WECF într-un raport intitulat "Women and Chemicals", care atrage atenția că, în unele cazuri, femeile însărcinate îți pot contamina involuntar copiii. Printre sectoarele date ca exemplu în acest sens se numără industria textilă, agricultura și chiar saloanele cosmetice.

WECF solicită autorităților competente să "restrângă utilizarea ingredientelor susceptibile a fi perturbatori endocrini". "Avem nevoie de acțiuni politice acum", subliniază avocata Corinne Lepage.

"Nu mai putem accepta să fim expuse la substanțe toxice sau potențial toxice", a spus luni Marie-Jeanne Husset, director WECF Franța, la o conferință de presă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet