Acum, acolo e într-adevăr casă de locuit, dar și o crescătorie cu 180 de struți. Proprietarul este Ștefan Tomșa. Se trage din Ieud, dar soția lui e din Călinești, au echipă de construcții cu lucrări prin Cluj, dar s-au decis să se tragă încet spre casă. Nu fără emoții...

„Am adus struții de la altă fermă. Acum încă așteptăm să crească. Nu am căutat piață de desfacere. Ar fi ceva la Alba. Dar e greu cu tăierile... nu prea sunt abatoare de gen. E unul la Târgu-Mureș, cum o să facem? Să le urcăm în mașini să le ducem acolo pentru atâta? Am început să fac acte ca să fac aici un punct de tăiere, cât de elegant și de dotat vor ei”, spune Ștefan Tomșa.

A construit tot cu mâna lui. Spune că alte ferme nu au asemenea dotări, are calorifere și centrală. Culmea e că struții nu sunt sensibili, cum se crede. Cei maturi au stat afară toată iarna. „Zilnic opresc oameni la poartă. Întreabă de carne, de ouă. Nu dau ouă, am făcut incubator, ca să nu cumpăr iar struți. Am de la cei de două luni, la cei maturi. Cumva nu m-aș certa cu nimeni, dar nici nu-mi place birocrația asta... adică subvenții nu-mi dau, că-s păsări, da` dacă vreau să le tai, trebuie abator ca la animale... păi nu-s păsări?”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet