Prin acest protest, asociaţia vrea să tragă un semnal de alarmă că neacordarea despăgubirilor de secetă va însemna falimentul a zeci de mii de fermieri români.

"Trebuie să fim foarte bine înţeleşi. Acordarea acestor despăgubiri de la buget nu înseamnă plata de ajutoare sociale, nu vorbim de pomeni. Aceşti bani reprezintă o investiţie în economia reală, care vor susţine producţia agricolă din acest an, care vor permite ca zeci de mii de familii să trăiască din munca lor. Sumele alocate de la buget vor fi recuperate chiar din acest an de către Ministerul de Finanţe prin plata taxelor rezultate din producţia agricolă suplimentară. Estimez că dacă aceste despăgubiri nu vor plătite, producţia agricolă a acestui an va scădea cu 25%. Ar fi un dezastru, securitatea alimentară a Românei ar fi în pericol. Fermierii noştri solicită aceşti bani pentru a-şi putea înfiinţa culturile din acest an şi pentru a-şi plăti datoriile către furnizori. Pentru mulţi din membrii Asociaţiei Forţa Fermierilor este o chestiune de viaţă sau de moarte. Noi nu avem solicitări politice, este treaba decidenţilor politici pe cine desemnează ministru al Agriculturii. Vrem însă ca ministrul Agriculturii să îşi respecte promisiunile făcute fermierilor. Atât solicităm prin acest protest public. Rămânem parteneri oneşti de dialog şi consultări însă doar în condiţiile în care fermierii sunt trataţi cu respect", a spus Vlad Macovei, preşedintele Asociaţiei Forţa Fermierilor, într-un comunicat.

Consiliul Director al Asociaţiei Forţa Fermierilor face un apel la celelalte organizaţii din mediul asociativ al sectorului agroalimentar să li se alăture la acţiunile de protest pentru apărarea intereselor legitime ale agricultorilor.

Pichetarea Ministerului Agriculturii de către membrii Asociaţiei Forţa Fermierilor este autorizată de către Primăria Capitalei.

Având sloganul "Agricultura în ofensivă", Asociaţia Forţa Fermierilor este o organizaţie profesională recunoscută legal, înfiinţată în luna octombrie 2020, care militează pentru drepturile şi interesele legitime ale sectorului agroalimentar din România. Membrii Asociaţiei Forţa Fermierilor sunt fermieri activi, dinamici, de toate vârstele, din toate regiunile ţării, atât din sectorul vegetal cât şi zootehnic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet