Festivalul Marmația este cel mai longeviv eveniment de acest gen din România. În fiecare an în data de 27 decembrie, la Sighetu Marmatiei își dau întâlnire într-un spectacol tradițional de cântec și bucurie colindători din Țara Maramureșului și întreaga Românie.

Luni, 27.12.2021, la ora 13.00 pe ulițele din Muzeul satului, pornește Alaiul - parada ansamblurilor populare din satele maramureșene și invitații lor. Anul acesta s-a optat pentru un concept participativ la care sunt invitați să contribuie toți cei prezenți : artiști, comunitate și turiști.

După paradă, până la ora 16.30, în patru puncte dedicate din muzeu se vor prezenta și explica principalele valori culturale maramureșene de care se leagă festivalul de datini și obiceiuri de iarnă: colindele, dansurile și jocurile de iarnă, scenariile de teatru popular și contextul general în care au evoluat ele - Maramureș - Civilizația lemnului.

Accesul spre muzeu este facilitat de compania de transport local Mara Nord, începând cu ora 12.00 din Cuza-Vodă, cu o frecvență de 30 de minute.

Sperăm să aducem tuturor o rază de lumină și de speranță în aceste vremuri complicate. Vă așteptăm cu drag în Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și