La această manifestaţie, organizatorii preconizează zilnic participarea a 800 de persoane. În zona centrală vor fi dispuse standuri de alimentaţie publică şi produse artizanale / meşteşugăreşti, iar la căminul cultural din apropiere se va desfăşura concursul propriu-zis, constând în formaţii de muzică populară din zona Maramureşului Istoric.

De asemenea, duminică, 15 mai a.c., între orele 14:00-24:00, pe stadionul din comuna Strâmtura, Primăria comunei Strâmtura organizează festivalul „Întâlnirea cu fiii satului”. La această manifestaţie, organizatorul preconizează că vor participa aproximativ 1000 persoane.

În vederea desfăşurării în bune condiţii a acestor festivaluri, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, vor asigura măsuri de ordine publică pentru participanţii la aceste activităţi, acţionând pentru prevenirea fenomenului infracţional, intervenind în cazul tulburării ordinii publice.

Fiind manifestări cu public numeros, în vederea evitării incidentelor nedorite, dar şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Maramureş recomandă cetăţenilor, să acorde o atenţie sporită bunurilor personale, persoanele care participă la manifestări trebuie să evite implicarea în conflicte de orice natură, iar în cazul sesizării săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite intervenţia forţelor de ordine.

De asemenea, persoanelor care vin însoţite de copii, le recomandăm să acorde o atenţie deosebită acestora, pentru a se evita evenimentele nedorite.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și