După o primă repriză bună, fetele de la Minaur n-au mai reușit aceeași prestație și în partea a doua, fiind învinse cu 23-20 (8-9), ceea ce înseamnă și că au părăsit competiția. Acum, băimărencele se vor concentra pe campionat, unde pot obține la final o clasare care să le permită să joace în toamnă într-o cupă europeană.

Până la urmă s-a jucat și la Buzău fără spectatori, așa că din râul și din ramul “mi-e prieten numai mie” din poezie, n-a rămas decât ramul. Suficient însă, chiar dacă vântul a scuturat ramul mai tare doar în partea secundă.

Buzău a început bine jocul, cu două goluri marcate de Pricopi-Rotaru, timp în care Minaur a ratat patru atacuri. Primele. A venit o dublă a Helenei Rysankova și s-a făcut 2-2 (6). Gazdele s-au distanțat la 6-4 (12) și au păstrat distanța până la 8-6 (18). Andreea Popa și Oana Cîrstea au readus egalitatea (8-8 min. 21), după care nu s-a mai marcat niciun gol timp de opt minute, de nici o parte. Cîrstea mai înscrie o singură dată până la pauză și se intră la cabine cu 8-9 în favoarea echipei băimărene.

Minaur se ține bine și în partea a doua până la 14-15 (42). Primim apoi trei goluri consecutive, iar diferența crește ulterior până la patru goluri: 20-16 (54). Distanța este suficientă pentru gazde, care țin de rezultat și obțin calificarea în Final Four.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și