Micuţa a fost transportată la spital la miezul nopţii, după mai bine de şapte ore de la momentul în care a ingerat alcool, când a început să aibă convulsii. Mai mult, fetiţia nu a fost adusă de părinţi, ci de o rudă, în grija căreia se afla, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Medicii suspectează că fetiţei i s-au dat pufuleţi îmbibaţi în al­cool, ca să adoarmă, acesta fiind un remediu folosit deseori la ţară. Repre­zentanţii unităţii au sesizat şi or­ganele de anchetă: primăria din Lun­gani, dar şi Protecţia Copilului din Iaşi, care urmează să stabilească exact care este statutul şi contextul social în care fetiţa trăieşte şi dacă a fost doar un accident, o neglijenţă sau un act voluntar al unui adult care avea copilul în grijă.

Fetiţa a fost stabilizată de medici, dar a rămas internată în Clinica de Toxicologie.

"Atunci când a ajuns la noi, era într-o stare gravă, iar analizele au demonstrat că este vorba despre intoxicaţie acută cu alcool etilic. Deşi a ajuns la mai multe ore de la ingestie, a primit tratamentul specific, iar starea este una bună. Va pleca zilele următoare acasă, însă trebuie văzut dacă a fost ceva accidental sau dacă se mai poate repeta. Nu te aştepţi ca la o vârstă aşa de mică să întâlneşti astfel de cazuri", a precizat dr. Tamara So­lange Roşu, medic-şef UPU.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și