Fiica mai mare a lui Liviu Pop, pădurarul omorât în Codrul Maramureşului, a încărunţit de dorul tatălui ei care nu se va mai întoarce niciodată. În vârstă de 5 ani, fetiţa a aflat adevărul despre moartea tatălui de la colegii de grădiniţă, scrie Adevărul.

Pe 16 octombrie, după ce a primit un telefon prin care era anunţat că hoţii de lemne se află în perimetrul pe care îl păzeşte, Liviu Pop s-a grăbit spre pădure. A fost găsit după câteva ore fără viaţă, în pădure. Familia tânărului pădurar trăieşte de atunci o dramă nesfârşită.

Ancheta a fost mutată la Bucureşti, după ce comunitatea Declic a cerut acest lucru din cauza imparţialităţii procurorilor de la Maramureş. Chiar şi aşa, nimeni nu spune nimic despre cei cu care Liviu Pop s-a întâlnit pentru ultima oară în pădure. Nimeni nu a fost pus sub acuzare, iar trupul pădurarului, ciuruit de alice, s-a întors acasă doar într-un sicriu.

Într-un interviu acordat de Anamaria Pop, nevasta pădurarului, femeia vorbeşte despre clipele groaznice pe care trebuie să le înfrunte familia, ea împreună cu cele trei fetiţe minore. Cel mai greu este pentru fetiţa mai mare, Ilinca. Anamaria a încercat să o protejeze, spunându-i că tatăl ei a fost implicat într-un accident, dar a aflat adevărul de la colegii de grădiniţă.

"Cele mici, gemenele, nu ştiu, iar cea mare este foarte afectată. Face consiliere psihologică. Iniţial, eu nu i-am spus decât că a fost un accident în care tati şi-a pierdut viaţa şi mai multe detalii nu. Am protejat-o ca să nu prindă ură pe oameni. Mi-am dorit să o protejez ca să fie cu sufletul împăcat. Dar după prima zi de grădiniţă, două săptămâni a stat acasă, mi-a reproşat că tati a fost împuşcat şi eu nu i-am zis. Deci copiii din grupă ştiau tot. E îngrozitor.”, a declarat Anamaria Pop.

Fetiţa evită să vorbească despre tatăl ei şi îşi exteriorizează suferinţa plângând multe ore în continuu, mai mult seara, şi aminteşte de lucruri pe care nu le are, dar niciodată nu spune deschis că-i este dor de tatăl ei.

"A fost un şoc pentru ea. A fost groaznic să îi spun. De atunci este un alt om. Este mult mai maturizată, recent i-au apărut fire cărunte. E groaznic.", a mai supus Anamaria Pop.

Familia Pop locuia într-o casă în construcţie pe care Liviu începuse să o ridice în urmă cu ceva timp. Din cauza situaţiei financiare, Anamaria şi cele trei fetiţe, două gemene de un an şi alta de 5 ani, s-au mutat la casa părintească a Anamariei, în zona oraşului Sighetu Marmaţiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet