"Filmul a fost interzis ca urmare a deciziei comisiei de evaluare a Ministerului Culturii", a precizat un membru al acestei instanțe, Yaman Okur, citat marți de presă.

Okur s-a opus totuși interdicției. "Filmul comportă scene explicite, dar ar fi trebuit să fie difuzat cu limită de vârstă" în cinematografe, a declarat el cotidianului Milliyet.

Mai mulți reputați artiști turci au condamnat decizia comisiei, deplângând această "nouă cenzură" decisă de guvernul islamo-conservator al premierului Recep Tayyip Erdogan, aflat la putere din 2002.

"Condamn ferm interzicerea filmului "Nymphomaniac", în condițiile în care în Turcia există o limită de vârstă" în cinematografe, a anunțat cu indignare pe Twitter realizatorul turc Nuri Bilge Ceilan, care a obținut premiul pentru regie în 2008 pentru pelicula "Three Monkeys" și Marele Premiu 2011 pentru "Once Upon a Time in Anatolia" la festivalul de la Cannes.

Ultimul film în două părți al lui Lars von Trier urma să fie difuzat în cinematografele din Turcia începând cu jumătatea lunii martie.

România, amintește AFP, decisese interzicerea filmului "Nymphomaniac 2", măsura fiind anulată ulterior.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și