La mijlocul lunii ianuarie, Ian Saunders a ajuns în Baia Mare, unde s-a cazat intr-un hotel din oras. Conform Nottingham Post, acesta a intrebat la receptie daca Hotelul Mara este cea mai inalta cladire din oras.
Ulterior, a cerut o camera la ultimul etaj, dar i s-a spus ca erau incalzite doar cele de la primele nivele, asa ca s-a cazat intr-una de la etajul unu. In ziua fatidica, a fost vazut de o soferita pe pervazul unei ferestre de la unul dintre ultimele etaje ale hotelului. Aceasta s-a dus sa dea alarma, dar a fost prea tarziu. Barbatul se aruncase deja.

Ancheta in cazul mortii sale a stabilit ca a fost vorba despre o sinucidere, mai cu seama ca in camera sa s-au gasite mai multe foi scrise de mana, intr-una Saunders afirmand ca dorea sa-si ia viata.
La momentul anuntului mortii sale, presa britanica scria ca intr-unul dintre bilete, autorul scrisese ca este deprimat din cauza ca nu-si poate intemeia o familie.

Medic legist asistent Maria Mulrennan dat concluzionat: “A fost destul de clar din scrisoarea ca a lasat-o dar si din raportul procurorului de caz ca a ales special acel hotel pentru a se sinucide. Din pacate, este clar pentru mine, indiferent de motiv, Ian a decis să-și ia viața!”
Ministerul Afacerilor Externe și a trimis un reprezentant ca un semn de respect pentru dl Saunders. Jurnalistii britanici au cerut si un punct de vedere al Consulatului insa nu au primit nici un raspuns.

Ian Saunders lucra la Consulatul britanic din Bucuresti.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!