În cazul celui de-al doilea agresor a survenit clasarea cauzei în urma împăcării cu persoana agresată de către acesta. Cercetările au stabilit că nu a fost vorba de o reglare de conturi, aşa cum s-a crezut iniţial, ci de un conflict spontan. Agresiunea asupra poliţiştilor de frontieră s-a produs când aceştia se întorceau acasă, neaflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Cei doi agresori se aflau la bordul unei autoutilitare ce rula pe DN 18 pe dealul „Hera” şi, la un moment dat, s-a intersectat cu un autoturism condus în sens invers de către L.V., subinspector la Sectorul Poliţiei de Frontieră Poienile de sub Munte, care se întorcea de la locul de muncă împreună cu colegii săi, agenţii de poliţie P.P. şi Ş.M. În urma faptului că autoutilitara condusă de G.A., unul dintre agresori, rula aproape de axul drumului, acesta a acroşat oglinda retrovizoare a autoturismului în care se aflau poliţiştii de frontieră şi a avariat-o. Deoarece G.A. nu a oprit autoutilitara, L.A. a întors autoturismul şi a pornit în urmărirea acesteia, ajungând-o din urmă în parcarea unei pensiuni.

În momentul în care autoturismul în care se aflau poliţiştii de frontieră a oprit în spatele autoutilitarei, din aceasta au coborât G.A. şi minorul B.I., primul având în mână un levier metalic, iar minorul o cheie de roţi. Cei doi agresori s-au apropiat de poliţiştii de frontieră şi au început să lovească parbrizul, geamurile laterale şi caroseria. După ce geamurile laterale s-au spart, G.A. a lovit în repetate rânduri cu levierul pe L.V., iar minorul a lovit cu cheia pe agentul P.P.

În urma agresiunilor, L.V. a suferit leziuni corporale ce au necesitat pentru vindecare 40-45 zile de îngrijiri medicale, iar agentul P.P. a suferit leziuni corporale ce au necesitat pentru vindecare 9-10 zile de îngrijiri medicale. În aceste împrejurări, agenta Ş.M, care se afla pe bancheta din spate, a ieşit din autoturism cu intenţia de a solicita ajutor, iar minorul a făcut gesturi de ameninţare la adresa acesteia, urmărind-o în fugă cu cheia de roţi, dar agenta s-a refugiat în interiorul pensiunii şi a anunţat telefonic organele de poliţie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet