Maramureșul se numără printre beneficiarii direcți, cu sume mult mai mari alocate pentru proiectele comunităților locale decât în anul 2013, după cum anunță Gabriel Zetea, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș și președinte PSD Maramureș.

Continuarea acestor lucrări prin alocări financiare pe Ordonanța de Guvern nr. 28 înseamnă că putem aduce civilizație în multe comunități din Maramureș. Pe de altă parte, este și un sprijin pentru firmele mici și mijlocii care au fost angajate în aceste lucrări și care, din păcate, o parte dintre ele au avut mari probleme financiare.

"Anul 2013 a fost anul în care au fost luate mai multe măsuri pentru ca administrațiile publice locale să își poată continua activitatea prin plata arieratelor (datorii acumulate în perioada 2009-2012), prin plata corecțiilor financiare pe proiecte cu finanțare europeană, precum și câteva măsuri restrictive în ceea ce privește acumularea de noi datorii" a spus Gabriel Zetea. În acest an, actualii guvernanții vor continua să aloce fonduri pentru comunitățile locale. Da data aceasta pentru finanțarea lucrărilor de investiții în infrastructură.

"Anul 2014 reprezintă anul investițiilor. În acest an Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), prin viceprim-ministrul Liviu Dragnea, va asigura finalizarea lucrărilor la rețelele de apă și canalizare cu un stadiu fizic de execuție de cel puțin 60% și a lucrărilor pe drumurile comunale cu un stadiu fizic de execuție de peste 70%. Există la această oră peste 3.000 de șantiere deschise la nivel național și se preconizează finalizarea, până la finalul anului 2014, a cel puțin 2.000 de astfel de șantiere. Maramureșul se numără printre beneficiarii direcți, cu sume mult mai mari alocate pentru proiectele comunităților locale decât în anul 2013. Astfel, în județul nostru comunitățile din Ardusat, Botiza, Călinești, Fărcașa, Giulești, Lăpuș, Săliștea de Sus, Șieu și Vișeul de Sus vor beneficia de sume necesare pentru finalizarea lucrărilor la rețelele de apă și canalizare, iar localitățile Bicaz, Rona de Sus, Săpânța, Sarasău și Tăuții Măgherăuș vor beneficia de fonduri pentru finalizarea lucrărilor pe drumurile comunale" spune Gabriel Zetea.

Așadar, nu va conta partidul politic din care face parte primarul localității, ci va conta seriozitatea proiectului pentru comunitatea respectivă. "Guvernul USL demonstrează că, indiferent de culoarea politică a primarilor din aceste localități, prioritare sunt nevoile oamenilor. Este pentru prima dată în istoria guvernelor postdecembriste când nu se face discriminare pe criterii politice a finanțării proiectelor de infrastructură din comunitățile maramureșene", a precizat Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș.

Pentru finalizarea acestor lucrări din Maramureș se vor aloca aproximativ 100 miliarde lei vechi, bani asigurați integral de Guvernul Ponta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet