Anul trecut, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a dispus trimiterea în judecată a lui A.C.V., din Oneşti, şi a unei societăţi comerciale din Maramureş, pentru infracţiunea de înşelăciune. Pentru fapte similare, inculpatul are deja mai multe condamnări, fiind în prezent deţinut în Penitenciarul Rahova, relatează site-ul Deșteptarea.

Potrivit rechizitoriului, în perioada noiembrie 2007 – august 2008, bărbatul, împreună cu alţi complici trimişi în judecată anterior, a indus în eroare o firmă de leasing. În momentul încheierii şi executării unor contracte de vânzare – cumpărare şi a unor contracte de leasing financiar. Prejudiciul cauzat firmei de leasing ajunge la 1.680.971,29 lei. Inculpatul, spun procurorii, a devenit, în 2007, asociat unic şi administrator al unei societăţi din Baia Mare.

“Preluarea societăţii s-a realizat exclusiv pentru a comite fapte penale de înşelăciune în dauna societăţilor de leasing, întrucât, inculpatul, în înţelegere cu diferite persoane, trimise în judecată în trei dosare instrumentate de DNA, şi-a desfășurat activitatea în numele şi prin S.C. ___ semnând documente financiar – contabile, bancare dar şi contracte având reprezentarea certă a finalităţii/destinaţiei şi consecinţelor acestora”, arată anchetatorii.

Astfel, în luna noiembrie 2007, împreună cu un complice, A.C.V. a semnat contracte de vânzare – cumpărare şi de leasing financiar, asumându-şi în mod nereal nu doar existenţa a două utilaje, dar şi executarea completă a obligaţiilor contractuale, în scopul prejudicierii societăţii de leasing, ratele de leasing aferente contractelor fiind achitate până în luna august 2008.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet