Informațiile ne-au fost confirmate de IPJ Maramureș, însă fără prea multe amănunte, scrie vasiledale.ro Totul a ieșit la iveală după ce un maramureșean a sesizat organele de anchetă despre faptul că se taie și se fură arbori din fondul forestier.

”Aspectele sesizate au fost au fost verificate în teren de către polițiști din cadrul IPJ Maramureș alături de specialiști silvici în data de 21 iulie 2022 și 17 august 2022 în urma cărora s-a constatat că cele sesizate se confirmă. În continuare se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori faptă prevăzută și pedepsită de art. 107, alin 1 din Legea 46/2008 – Codul Silvic, și de furt de arbori, faptă prevăzută și pedepsită de art. 109, alin 1 (1) din Legea 46/2008 – Codul SIlvic, într-un număr de două dosare penale înregistrare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus” arată IPJ Maramureș într-un răspuns solicitat de un cititor de-al site-ului nostru.

Am solicitat și noi în mod oficial informații despre acest caz. ”Urmare a solicitării dvs (…) vă comunicăm următoarele: La data de 7 septembrie 2022, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, însoțiți de specialiști silvici, au efectuat un control pe suprafața aflată în exploatarea unei societăți comerciale, ocazie cu care au fost constatate fapte de natură penală.

Întrucât datele la care faceți referire fac obiectul unui dosar penal în care nu aveți calitate de parte sau subiect procesual, nu vă putem pune la dispoziție date și informații cu privire la numărul de arbotri tăiați fără drept, valoarea prejudiciului și măsuri dispuse”.

Fiul unui primar din Maramureșul Istoric ar fi vizat într-un dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori și furt de arbori

Fiul unui primar din Maramureșul Istoric ar fi vizat într-un dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori și furt de arbori

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și