Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, cercetările în acest caz au fost declanşate în urma sesizării făcute de către mama fetei de 15 ani, din localitatea Giurcani, după ce copila s-a plâns că ar fi fost victima unui viol comis de către fiul primarului comunei Găgeşti, Costică Stupu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În declaraţia dată poliţiştilor, fata susţine că ar fi fost urcată cu forţa într-o maşină de către tânărul de 21 de ani. Luată din faţa locuinţei părinţilor, fata a fost dusă până în satul vecin Peicani, la o petrecere dată de nişte prieteni de-ai fiului primarului. La un moment dat, tânărul de 21 de ani ar fi ieşit din curtea unde avea loc distracţia ca să-l sune pe un verişor de-al său, în vârstă de 19 ani, pentru a-i cere să-i aducă o sfoară.

"După ce a primit sfoara solicitată, tânărul ar fi mers împreună cu minora de 15 ani într-o pădurice de salcâmi din apropierea satului, unde ar fi legat-o de un copac iar apoi ar fi obligat-o să întreţină relaţii sexuale. De partea cealaltă, tânărul recunoaşte că a întreţinut relaţii sexuale cu fata, însă susţine că nu ar fi constrâns-o cu nimic, ci că ar fi făcut-o cu acordul minorei", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Poliţiştii vasluieni au întocmit dosar penal pe numele fiului primarului din Găgeşti pentru viol şi lipsire de libertate în mod ilegal, în timp ce verişorul acestuia va fi cercetat pentru tentativă de viol. Cei doi tineri au primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore din partea poliţiştilor, urmând a fi prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi.

Fata de 15 ani a fost dusă la expertiză la Serviciul de Medicină Legală, specialiştii constatând existenţa unor leziuni traumatice pe corp.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și