Astfel, in cursul zilei de ieri, 13 octombrie 2017, angajati ai Ocolului Silvic Composesoral Viseu coordonati de seful Ocolului și șef paza a paduriilor, impreuna cu politistii din Viseu de Sus, au depistat in padurile din zona Novat ce apartin ocolului amintit, mai multe persoane care taiau si furau lemn cu ajutorul unui TAF.

La vederea acestora mai multe persoane au rupt-o la fuga prin padure. Au lasat in urma TAF-ul cu care scoteau lemnul ce l-au taiat ilegal. Din informatiile noastre, cu toate ca respectivii au reusit sa fuga, ei sunt cunoscuti in evidentele politiei cu astfel infractiuni. Acestia au fost prinsi ulterior.

In urma inventarierii s-a constat ca au fost taiati ilegal aproximativ 6 mc de masa lemnoasa. Totodata, TAF-ul a fost confiscat.

Iata ca in desi in zona respectiva situația îi destul de grea în zona Vișeu-Borsa se pare ca angajatii Ocolului Silvic Composesoral Vișeu reușesc să stăpânească situația tăieriilor ilegale de material lemnos. Asta in conditiile in care sunt amenintati fara incetare de jefuitorii padurilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și