Mai mulți miniștri s-au conformat, însă unii tot au preferat mașina: „Sunt convins că în lunile următoare vor veni pe jos cu toții”, a spus el.

„Fac acest lucru foarte des, îmi pare bine că nu știți de fiecare dată când fac acest lucru, că ați atrage prea mult atenția, așa cum este acum”, a spus Florin Cîțu.

Premierul a avut ezitări să spună ce distanță a parcurs pe jos de acasă la Guvern: „Acum vreți să știu și adresa?”

El a spus însă că face plimbări în fiecare dimineață și că merge și la sală, iar astăzi a făcut în jur de 15 minute.

„Nu este frig, este ok”, a completat premierul. Când jurnaliștii i-au spus că unii miniștri au venit cum mașina astăzi la muncă, Cîțu a spus că „se vor adapta”.

„Este o zi mai răcoroasă pentru această perioadă, dar sunt convins că în lunile următoare vor veni pe jos, vinerea, cu toții”.

Florin Cîțu a mai spus că nu mai merge cu bicicleta, dar că mai folosește metroul „din când în când”.

„Va fi mai prietenos pentru bicicliști, acum că avem un nou primar general care susține acest mod de transport în comun”, a completat el.

Întrebat dacă transportul în comun de suprafață este o opțiune pentru ca bucureștenii să își lase mașinile acasă, în condițiile în care sunt tramvaie și autobuze vechi, fără căldură, prim-ministrul a răspuns: „Cred că da, bineînțeles că poate fi îmbunătățit, dar este o opțiune. Știu că la București se va înnoi deja parcul auto pentru tramvaie și sigur se va îmbunătăți situația”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și