”Vreau să pregătim cât mai bine acest sezon estival. Vreau să arătăm că putem deschide în această vară sezoul estival, în siguranță. Reprezentanții HoReCa au venit cu câteva soluții interesante", a declarat premierul Florin Cîțu.

"Din partea industriei am primit soluții foarte bune pe care le voi pune mâine în discuție în comitetul interministerial. Toată lumea a înțeles că nu putem deschide total de la 1 iunie. Am discutat și cu organziatorii de evenimente, în special, cele de pe litoral. Mă bucură susținerea reprezentanților industriei pentru campania de vaccinare. I-am asigurat de toată susținerea mea".

De asemenea, șeful Guvernului a anunțat că de la 1 iunie se poate vorbi de eliminarea purtatului măștii pe plajă, dar cu distanțare pe plajă, o soluție cu care reprezentanții industriei au fost de acord.

Măsurile de relaxare pe care premierul le are în vedere pentru 1 iunie

Premierul României, Florin Cîțu, a precizat, marți, că se gândeşte la câteva măsuri de relaxare pentru 1 iunie, dacă se atinge cifra de 5 milioane de persoane vaccinate anti-Covid. De asemenea, premierul a precizat şi data la care s-a gândit pentru renunţarea la purtarea măştii în public.

"Ne gândim pentru sezonul estival, este clar că putem vorbi despre fără mască pe plajă, fără mască în drumeţie, la munte, dar putem să vorbim despre facilităţi pentru persoanele vaccinate. Putem să vorbim de restaurante, care pot să ajungă la o capacitate de 100% cu persoane vaccinate la interior. Sau hoteluri pe litoral cu capacitate 100% cu persoane vaccinate, evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe.

Deocamdată nu se poate vorbi despre renunţarea la purtarea măştii în oraşe. Aşteptăm 1 august pentru acest lucru, depinde cum se mişcă lucrurile. Aş vrea să ne uităm la 1 august pentru renunţatul măştii. Aţi văzut că în Israel s-a renunţat la purtatul măştii după 60% şi aşa ne gândim şi noi", a precizat Cîţu.

De asemenea, șeful Executivului a adăugat că a mai propus ca în toate birourile în care persoanele sunt vaccinate împotriva COVID-19 să nu mai fie purtată masca de protecţie, măsură care ar putea fi aplicată de la 1 iunie, iar evenimente private să poată fi organizate doar cu persoane vaccinate, începând tot cu 1 iunie. Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, miercuri, referitor la ideea ca în birourile unde toate persoanele sunt vaccinate să nu se mai poarte masca de protecţie, că s-a convenit ca persoanelor vaccinate să li se permită "mai multă libertate".

Reamintim că premierul Cîţu a condiţionat măsurile de relaxare de la 1 iunie cu atingerea numărului de 5 milioane de persoane vaccinate în România.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și