„În cursul zilei de ieri am avut o convorbire telefonică cu Prim-ministrul Țărilor de Jos, Mark Rutte. Am analizat perspectivele promițătoare ale cooperării dintre România și Țările de Jos, concentrându-ne pe consolidarea relațiilor economice și pe dinamizarea dialogului politic. Obiectivul nostru legitim de aderare la spațiul Schengen a fost unul dintre punctele esențiale atinse în discuția cu Prim-ministrul Rutte, căruia i-am transmis că România este, fără îndoială, pe deplin pregătită pentru a intra în zona Schengen”, a scris Florin Cîțu, marți, pe pagina de Facebook.

Premierul român a adăugat că a discutat cu Mark Rutte și „despre evoluția pandemiei și despre cum se desfășoară procesul de vaccinare în cele două state”.

La jumătatea lunii ianuarie, Guvernul Olandei a demisionat ca urmare a scandalului legat de miile de părinți acuzați pe nedrept de fraudă de către autoritățile fiscale. Mark Rutte i-a înmânat demisia regelui Willem-Alexander și a rămas prim-ministru interimar până la formarea unei noi coaliții, în contextul în care alegeri generale sunt deja programate în luna martie. Deși demisionează acum, Rutte ar putea totuși să revină în funcție după alegeri, având în vedere că partidul său este pe primul loc în sondaje, la o diferență serioasă față de restul formațiunilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și