În perioada menţionată poliţiştii au verificat toate persoanele juridice din judeţ autorizate să deruleze operaţiuni cu articole pirotehnice şi au efectuat controale în centre comerciale şi în zona pieţelor şi târgurilor. O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat mai multe activități de informare în școlile din judeţ.

Astfel, în perioada de referinţă, în judeţul Maramureş s-au desfăşurat 26 de acţiuni de control. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat 12 infracţiuni de efectuare fără drept a unor operaţiuni cu articole pirotehnice. În fiecare caz a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse măsuri legale. Totodată, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 167 kg. de articole pirotehnice.

În acest sezon au fost sesizate poliţiei nouă cazuri de rănire uşoară ca urmare a efectuării fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice. Cele nouă persoane, cu vârste cuprinse între 10 şi 45 de ani, au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, poliţiştii atrag încă o dată atenţia asupra periculozităţii folosirii materialelor pirotehnice interzise şi vă recomandă să respectaţi legislaţia în vigoare. Orice operaţiune cu articole pirotehnice efectuată fără drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și