Acum trei ani au mai fost în munții din zonă incendii de pădure care cu greu au putut fi stinse. A fost nevoie de intervenția unui elicopter al Ministerului Afacerilor Interne.

Primii la faţa locului au ajuns cei de la Serviciul Public Comunitar Salvamont Borşa, apoi câteva echipaje de pompieri şi mulţi voluntari din oraş.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este utilizarea focului în spaţii deschise, în această perioadă mulţi dintre gospodari dând foc la iarba uscată pentru a face curăţenie pe terenurile care urmează a fi cultivate.

Aproximativ 60 de persoane au ajuns la locul incendiului şi au reuşit să izoleze focul. „Focul a fost izolat şi este sub control. Au fost afectate de flăcări aproximativ trei hectare de teren cu vegetaţie uscată şi a pornit cel mai probabil de la curăţenia de primăvară care se face în perioada asta prin gospodării. În jur de ora 15.00 a pornit un vânt care a dus scântei ce au aprins iarba uscată. Au fost incendii şi la Moisei şi la Borşa. Nu ar strica mai multă atenţie din partea cetăţenilor”, a declarat Ion Sorin Timiş, primarul oraşului Borşa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și