Astfel, s-a aprobat repartizarea pe unitati administrativ-teritoriale a unor bani reprezentand sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale.

Potrivit listei prezentate de consilierul judetean Ioan Sas, presedintele Comisiei Buget-Finante, s-a alocat suma de 200.000 de lei pentru UAT Ulmeni, cate 100.000 de lei unitatilor administrativ-teritoriale Seini si Cavnic, cate 75.000 de lei comunelor Arinis, Botiza, Miresu Mare, Rona de Jos si Cernesti, cate 50.000 de lei pentru Somcuta Mare, Rozavlea, Oncesti, Baita de sub Codru, Sacalaseni si Oarta de Jos.

Totodata, s-au acordat 51.300 lei, respectiv 52.100 lei comunitatilor Bogdan Voda si Budesti, pentru asigurarea functionalitatii centrelor de informare turistica din cele doua UAT-uri, centre realizate in cadrul proiectului ”Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord”.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, a aratat ca baza criteriilor de acordare a acestor sume a fost discutata si aprobata de majoritatea membrilor Comisiei de Buget – Finante, hotararea fiind votata cu 24 de voturi pentru, la ultima sedinta a CJ.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și